Monday, 27 June 2011

" PLANTs vs ZOMBie "

Views               
glitter-graphics.com

hai, semua...

ENTRY nur is no entry b'coz my article have a zombie hahahaha..are u scare??
tettt... cakap omputeh pun x lepas, ada hati nk b'kakar omputeh hahahaha..ok2, nur nak cecite sal plants vs zombie..tau tak apa benda tue.. tu adalah games..games feveret nur..huhuhuhu best.. nur suka men games tu sbb boleh EMO la jugak men games tu..tapi kalau dah lama2 dah expert.. fuhh mmg best giler lah... nur wat kajian, ramai juga orang suka main games tue..huhuu best2...x kira laki atau perempuan pun suka men games tue heheh.. tapi keburukan nya..apabila sudah syok men games tue..nahh lalu lah rasa segar mata..sanggup tido aher semata-mata nk main game plants vs zombie hehehe....
Bercerita tentang hantu zombie tk..byk2 hantu la..hantu zombie yala nur takut..mn nya real lh, sebab pa...nya kn gik manusia t'kena virus kdk mayat hidup jak..dhla suka mengejut2 terkam..ngutik muka..p mn dh zombie games kdk tok..xla nur takut hehehehhe

tok la zombie yerrr.. hehhehe
Dah nak start main games dh..hehhee
 heheheh ..best da juak upa eh...
 tok games masa waktu malam.. no x best nya mn part nok kdk lampu kelap kelip ..x nampak zombie..heheee
huhuhu...
aihhh..bila masa ada games tok ow?? cam best jak..aie mok eh ..mok eh..
whoa... kacak kacak kacak..leh ada perhiasan laman..best2..mok mok mok..

 
WAHhhh !!! ada patung juak eh..best nyaaaa... nur mok..nur mok..mok ..mok..
amanat dari zomba ..



sebelum berakhirnya kisah zomba tuk..dengar lagu lok dari zombie zomba hehee

huhuu THE END by zombieland  huhuhu 
otak.. otak..otak..



                                           
glitter-graphics.com

ceCite ceCita tentang hari ini...

Views                   
glitter-graphics.com




glitter-graphics.com
pringggg ..!!

Assalamualaikum pembuka bicara, jangan sedih jangan berduka..maii la layan ENTRY nur hari ini .. nur nak cecite la sal kwn2 nur kt kolej ini hariii....hehheeh betuii betuii krakk krekk krokk krukk krinkk da juak eh..x abis2 nyakat aku..apa2 pun sgt2 la terharu la juga sbb byk yg wish sal hari PERtekulan nur ..ujong2 jd ikan tungkul hehehe..heheh best nya...rasa di hargai jerr.. alhamdulillah... surunuk surunuk betuii hehehee..
adalah mereka cecite sal sensored dgn nur..betul2 giler la dioorg nihh..lucu hehehe.. nur kata ilek2..puasa dulu hehehe..ada yg x sabar tunggu nur kawen lah..hehhehe..diaorg nihh wat nur rasa nk terSENYUM lebo beno..nampok beno menipu..hehehe 
kalau cecite sal b'punya nihh..nang kawan nur lah yg paling suka..word diaorg " PAP..PAP..PAPPP " tepuk tangan bersama-sama..hehehee giler eh..oleh kerana otak diaorg kuning sikit hari ini , sebab tu la nur pakai tulisan warna kuning hehehe
Terima kasih la kpd justini sbb spon nur..katanya sempena hari pertunangan kata nya hehehehe..nur betul2 m'hargai org itu..
errr..apa lagi yerr..ok2 la..sampai sini jerr la..





idt.azwa.kusma.uul.jus.eynn
glitter-graphics.com

ohya..da gik sorang gk mpuan iaitu NOiey fazila..maaf noi..xda gk gmbr katon ya..cukup 6 jk ada..



ok lah..lak CONTINUe gik..babai..~ :)






glitter-graphics.com

Sunday, 26 June 2011

Hari BerTEKULAN aku dan dia ( 25/06/2011 ) hehehe

Views                                        
glitter-graphics.com
SaLaM

            Haloo... nur GUMBIRA horey horey sesangat tau. Baru tadi nur upload foTHo foTHo trip ummi dan abah ke miri besertakan hantaran nya... wahduh ! nabesss rasa nya hehehe..
Nur letak la kt Album nur kt fb " Hari pertunangan ku dan dia ( bertekul ) kira sama la " yar nur ngkah..hehe..tgk respon kengkawan nur wat nur rasa nk senyum sampai ke telinga..kalau boleh nk sampai ke atas kepala terus rasa nya..hehhee sebab semua nya tERRrrrkeZutt gilerr.. bagei dah t'kenak BANG BANG BooM !!!
hehehee.. 
semua tanya nur..betul ka ni? mcm x cayer jerr..hehhee yup betul.. baru kemarin nur kira sah tekul betul2 iaitu tanggal 25 jun 2011 pada jam agak2 nya lam kol 8 camtu lah di miri..alhamdulillah..majlis di laksana kan dengan lancar...terima kasih ALLAH..
ok nur nak show dgn u ol 3 hantaran itu yerr..jak k..




ini cincin Keemasan serba kehijauan..
cantik kn..kn ..kn..


yar cincin yg di pilih oleh bakal tunang a.k.a tunang nur iaitu MUHD NUR SYAHID..



nahh...tok gambar bagi pandangan dekat.. cantik juak oo..pandey tunang nur pilih..huhuuhu


nahh.. tok ajak la utk hantaran..p sebenarnya gik byk gk gambar nya..
cukup2 la tok..kat sia ada cincin * duit serba 5555 * kain kaler pink.
alhamdulillah..mmg cantik hasil tangan ummi..

seterusnya


ini siapa yerr?? siapa yerr?? hehee tok lah nur... gambar tok semasa ummi sedang menyarungkn cincin ke jari jemari nur hehehhehe..mmg ssh nk cari cincin sesaiz nur..dh la jari nur kecil mcm budak kecik hehehe..alaaa LIMITED EDITION kot hehe


ini lah lah keluarga pihak lelaki dan perempuan..
berbesan dah yerr..hehhee..


wahhh.. biar betik santapan org bertekul..mcm nk wat kenduri besar dah ibu2 ku ini..dh mcm nk beraya pun ada juak..hehhe sedap nya..lapa la pulak..




kuih2 pun ada..kek pun ada..hehehe




tok keluarga sebelah babah.. wa su'ut tukang pembuka kata2 bunga.. selebih nya kdk udak laki dan mpuan..terima kasih sebab datang ..dan kwn2 abah.. 




oh ya.. tak di lupa juga dgn kucing kesayangan nur ini..sebab dia pun jadi wakil dalam misi tersebut..ntah nape dia tetiba hepi masa tu..sebab sebelum ini dia sgt la penakut...hehhhee nama nya adalah chiko


ok lah..cukup2 la foTho foTho itue  yerr...  at last, nur sangat menghargai orang belakang yg sanggup m'jaya kn misi ini tidak kira siang atau malam dalam bab masak2...iaitu CHIK RAH , CHIK YOT , MAK BABAH, UMI SERTA KELUARGA , KAWAN2 ABAH UMI , SEDARA SBELAH BABAH IAITU WA DAN UDAK..sgt2 menghargai.. insyallah..nur akan bantu org mcm tue bila mereka memerlukan..itue la penting nya kerja sama keluarga..tetapi x semua kluarga nk bantu..selebih nya pasti ada alasan ..tapi x mengapa.. masa masih panjang.. akhir kata..nur betuiii betuii menghargai..
" speechless " ..x t'kata lagi..bila dilihat org gembira...nur lagi la gembira,,,alhamdulillah..nur berdoa semoga hubungan nur dan syahid dapat kekal hingga ke aher nya..amin insyallah..oh ya, x di lupak kn juga kepada kawan2 yg mberi ucapan TAHNIAH kepada nur dan ada sampai sanggup tepon nur sbb x caye tu..tq sesangat2 sbb anda sgt2 m'ambil berat akan diri nur..sgt2 menghargai anda semua..


ok lah.. GOODBYE..
-the END-




                                        
glitter-graphics.com

Saturday, 25 June 2011

***artis BERTUDUNG keGEmaran ku ***

Views                        
glitter-graphics.com



                                                                           
..assalamualaikum..
ENTRY kali ini nak cecite sal GADIS BERTUDUNG yang nur suka lah style nya..antaranya adalah Heliza Helmi AF. Kenal x? kenal x? kenal x? sesapa yang x kenal tue RUGiii BEsoo lah dierr.. nur suka HEliza ni sbb perwatakan nya yang sangat manja, EDUCATION ,cantik,bijak, pandai menyanyi, dan dalam FB nur tgk dia byk beri kata2 yang bermanfaat b'kenaan dgn AGAMA ISLAM..alhamdulillah..sesapa dpt dierr nihh mmg betuiii betuiii berHUNTUng la org Itue yerr..nak Lihat FOTO-foto nya..


ceTENGOK ceTENGOK..comeiii kn kn kn..
ada lagi..jap erkk.


Nahh..AYU sungguh lah...cantik..


Ini haa..LIhat2.. manja nya dierr..suka la nur tgk...huhuhu
ada banyak lagi..tapi cukup tue jerr nur show for u ol keyhz...

SETERUSNYA adalah...jeng jeng jeng...
sudah pasti lah YUNA

kalau YUNA , nur suka style dierr juga..sama dgn rentak jiwa nur..Ada ROCK sikit hehehee.. cantik2..nur suka suara dierr, gaya dierr , cara bercakap berbahasa ENGLISH , cara bertudung dierr style giler..huhuhu.nak tgk FOtho FOtho dieerr x?? jum


yeaa..style !!! dah la dia pakey wana wani dan ungu...itooo wana FEveret nur...LIKE LIKE LIKE


SEE...cantek kn dressing dierr..NUR suke , suki , suka


Best nya leh pakai kasut SUPRA nike...nice..nur suka lah..hehhe..

SETERUSNYA adalah ,.....
ANNA ALTHAFUNISA......

Kalau oki setiana dewi ( nama sebenar)  nihh..nur suka cara di bertudung dan perwatakan nya yg sungguh lah ayuuu banget dan sungguh dan sesangat serta VERY2 dan so much. hahhaa x terkata lagi ah..cara b'pakaian nya serba bersederhana...sopan..nutup aurat..dahla pandai, bijak , dan lain2 lah..berHUNTUNG la org dpt dierr ni yerr..hehehe nihh foto nya...


naaaahh... rajin nya dia...cantik juga dia pakai warna merah maroon nih..


cantik..ini dia memenangi anugerah..


nur suka tgk dia SENYUM..muka manyak manisss...

SETERUSNYA LAGI..
tok bagi artis2 yang x b'tudung TETAPI apabila pakey tudung..
FULAMAkkkk...subhanallah..cantik.
ada fotonya. satu jak lah. x bleh lebih. hepp !!


nahh...tok lah nya. p nur x tauk namanya..nya berlakon dalam film
DALAM MIHRAB CINTA
nang kacak lah....adohh..

owkey lah...byk ilak introduce artis..hehehe bagei korg x kenal..hehee..apa2 pn..mintak maaf nur show letak gambar artis nihh..mohon minta yahh wahai artis2 sekalian..bukan apa, nur MINAT .. ADMIRE gilerr..kalau x bleh jumpa..tgk gmbr jadi lah..hehehee PENGUBAT rasa minat nihh..BOH wori k..nur x main benda GUNA2 GUNI2 TOK eh..syirik tau..

okaiii lah.. sampai sini jer lah..da masa nur updates lagi. heheheehe
TATAtitiTUTUtoto \(^_^)/



glitter-graphics.com

Friday, 24 June 2011

::: Ketika CINTA bertasbih :::

Views
Bismillahirahman nirohim


a'sameykom .. hi ! semua...ENTRY nur kali ini, nur nak cecite la Filem kegemaran nur iaitu.. filem ketika CINTA bertasbih. Dalam cerita ya, nang banyak nilai2 yang dapat kita perolehi ...,antaranya lebih kpd keagamaan, akademik, dan kisah cinta..
ROMANTIK sungguh lah !! 
RUGiiii Kpd sesapa yg ngak nonton yahh...hehehe
Biar berkareh beli DVD walopun duit seciput jak hehehe..
Dalam cerita ya nur suka watak dari semua artis indon yalah..tapi paling nur suka
banget..suka gilerr nang dh tergila dh dgn " Anna Althafunisa "..foto nya ada di bawah yah...


ini lah GADIS itu..SUBHANALLAH..cantek banget siii....
nama sebenar dia ialah oki setiana dewi

ANTARA part2 yang nur suka lah..part tok di video bawah ya;
ceTENGOK.. ceTENGOK..


nur suka part nur meluahkan segala puisi2 indah nya..wahduh romantiss dehh..

dan...


pada masa ya, anna sedang memberi syarat kpd pihak lelaki yg hendak merisik nya iaitu FURQAN sefamily...hehehe

dan...


Dan..di saat khairul azzam m'beri kuasa kpd " pak kiyai " utk m'carikan jodoh kpd nya ( khairul azzam ) ..masa ya anna pun tdgr, p apabila diketahui bahawa anna la gadis yg di mksd kn abah nya..
LALU lah...
( part tok ku suka )
...anna pun terus sujud kesyukuran ...
best2..

Bagi watak len, ku suka adek khairul azzam yg pintar2 org nya...ibu khairul azzam yg sgt SPORTING, baik, cantik lagik ya..awet muda kerr?? hehehee dan khairul azzam juak..ku suka semangat nya , sambil belaja,sambil ya cari rezeki untuk adek2 nya dgn hanya menjual tempe... part paling ku suka bagi khairul azzam part tok..


masa yar..khairul azzam dpt kptsn yg lulus setelah 9 tahun belajar di kairo.

OH YA !! lupa lupa lupa
ada satu lagi video yang nur suka part nya..


cuma trailer jak ya..tapi nur suka part tok..masa yar, anna dgn kwn nya tertinggal barang nk di beli cdak tek dalam bus..tetiba lah, azzam limpas..lalu lah azzam tolong cdak...see, nur suka ciri azam tok..dh rajin, yar gk amat mberi pelindungan kuat terhadap kaum wanita..THEN..part ku suka dgr word tok 

anna say : " masss , nama nya shiapa??? "

k.azzam say :" ABDULLAH " DAN terus beredar...

hehehehe ada2 jak eah..

ADESSSS !! leput nyawa mok cerita eah...tunggu ku jadi pengarah KETIKA cinta ??? apa ntah lah...hehehe.. bah, sebelum out..nur nang suka letak lagu2 utube tok..jap..


haaa..tok nya..LAGU ketika CINTA bertasbih DARI melly goeslow betul ndak ka ejaan ya..dan sapa nama laki ya..x ingat..hehehe maap..maap..

HOPE U OL enjoyyyyy~

.tEngkiU bEriMAch. <(^_^)Y

Tuesday, 14 June 2011

S.A.H.A.B.A.T

Views
SALAM....


Hi, nur tergerak hati nak entry tentang sahabat... entah lah , nur terasa mcm seolah makin hari makin rasa kehilangan jak.. Dahla kawan sekolah rendah dgn kawan sekolah menengah kuhh semua dh hampir lost contact dgn akuhh..nur mok korang baca sambil melihat dan sambil mendengar lagu ya satu persatu k wahai sahabat..hayati lah...


semua apa nur mok luah semua ada pada lirik lagu tok..

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

sedihh nya..
..dan lagu seterusnya tok, dgr larr..



haaa...dh dgr sik?? rock nak..ada sik kedak org dh sawan , manas , gila...?? hahha
kmk GERAMMM  !!! arrgghhh....bkn geram sebab benci.. oh tidak , kmk geram sebab kita sik pat habis belajar bersama..sebab antara lam group mekorg t'pksa repeat..hurmm...tapi yg len semua abis awal..uwarggghhh ! nyesal.. nyesal..



TEMAN...??
SAHABAT....??
KAWAN...??
RAKAN...???
FRIEND...??

Semua nya word berbeza tapi maksud nya sama..gya lah kita sahabat , asal usul ,jantina, perasaan,rupa paras,tinggi rendah,hitam putih ,dan lain2 mmg berbeza,,tapi kita sama mempunyai HATI.. dari hati , bkn org b'kapel jk yg b'main hati tapi dgn kwn amat dlm lagi dlm bmain hati..sebab nya , bagi nur..LUKA frust putus cinta , kwn ada di sisi..." baik buruk " kawan itu tetap kawan... kwn lah racun , kwn la penawar nya juak..sbb yalah nur tersentuh jika seseorg dr kami pergi...tinggalkan nur..asa kekurangan..nur asa seolah hilang kwn dlm bkongsi cerita , bkn kongsi cita nk tumulak ya tapi bkongsi gumbira , kongsi duka lara , kongsi bersedih bersama , kongsi susah se nang , kongsi kucewa , kongsi sakit ( jika seorg sakit, yg lain turut sakit )...hurmm..



HAPPY TOGETHER

....AKU HAPPY kenal korang bah idt, jus , eynn , ein ,noi fazila , noi kusma , dan lain2..suatu hari jika kita di takdirkan berjauhan..pasti aku merindui korg..sedihh..gumbira bersama..aku pasti rindu tempat kita ilek2 dpn serikin sambil makan bersama..kat kdey azie..library ..kat everise ngambor patong pey kita di anok " TUNGGGGG !!! " Hahahaha...byk gik benda ku nk cecita tapi tkt org nguap an ngantok..di pendek kn cecita tok...KORANG !! , ku mok pdh an korang..aku hepi bkawan dgn korang...ku dh anggap korg kedak family dahh..ku sayang korg sebagai seorang kawan,,normal bah nak..hahhaa..ku mk mintak maaf jika gurauan aku terlebih over..terpukul sana sini ..terguris hati ka..t'nyusah dirik korg..t'tunggak bayaran ka..halal kan k..ehhehehe TERIMA KASIH ...



...HOPEFULLY bila kita dh abis study..kita dpt b'ctc k..
LASTLY...



you.MY.true.FRIEND

...IN MEMORIES....


Gambar " iklan nescafe "

...KEgedikan BERSAMA..huhuhu

..kat bowling everise ,kuching ..

..kenangan kat kem pueh sematan..

..kenangan semasa lawatan kat hospital KPJ...


...syukran...maaf , entry kali ini simple sahaja..hope u enjoy...
LOVE U friend...

THE END




Monday, 13 June 2011

For the rest of my life.....

Views
    Assalamualaikum...


...BISMILLAHIROHMANIROHIM...
sebelum nur mulakan kata madah berhelah nur tok, jadi nur mok anda baca sambil menghayati lagu tok..kasiii feel !!! hehehe ..lagu tok khas wat sii sayang nur iaitu MUHD NUR SYAHID BIN ISHAK.

       

I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I'm here with you
Now let me let you know
You've opened my heart
I was always thinkin' that love was wrong
But everything was changed when you came along oh
And there is a couple of words I wanna say

Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You're my wife and my friend and my strength
And I pray we're together in Jannah
All I know I found myself
I feel so strong
Yes! Every thing was changed when you came along oh
And there is a couple of words I wanna say

Chorus


I know deep in my heart
And now that you're here in front of me
I strongly feel love
I strongly feel love
And I have no doubt
And I sing it loud that I will love you eternally

Chorus

I know it deep in my heart


amacam..??? best sik lagu tok dgn lirik nya yg penuh bermakna serta gmbar nya yg sungguh menarik leh bikin tersentuh hati kuhhhh..dr sia Nur sik perlu kata byk utk sii syg kuhh itu..melalui video ini sudah ku jelas kan yg aku amat menyayangi mu...mencintaimu setulus hati ku.. wewittzz..jiwang nyerr,,
ok

CINTA...?? apa itu cinta...

" Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat "

( copy from kata-kata hikmah )

huhuu...

 tapi nang nur suka juak dgn ayat ya,,sebab bagi nur, cinta tok leh membangkitkan semangat...nur pun pernah hilang semangat kerana sii syg, sakit woo...nur x berdaya tanpa nya..nur tahu ALLAH sentiasa menguji sejauh mana keimanan, kesetiaan , kesabaran kami di dalam pelbagai cara..alhamdulillah, kami tabah menempuhi nya dan terus tabah lagii kerana allah x akan berhenti menguji. 


kata-kata DINDA buat sii syg ;

...aku bersyukur ke hadrat ilahi kerana-NYA lah kami di temu kan dan kerana-NYA kami di pisahkan..wallahualam..moga2 jika b'nasib baik,moga2 biarlah kami sehidup semati bersama..insyallah..walau apapun halangan, dugaan yg menimpa kita..tapi kita tetap bersama kecuali ajal memanggil kita.." aku terima dirimu seadanya dlm hidup ku, jika engkau sakit..aku turut sakit. Jika aku menangis , engkau pula turut menangis dan macam2 dah ku lihat keikhlasan dari mu ....semoga jodoh kita ada bersama kita..insyallah..cyg happy bersama nya..terima kasih kerana memberi cinta kpd ku..mengajar aku..mengubah hidup aku..dan masih byk lagi perkara yg kita perlu ubah bersama2... 



mrs.LOVE . CINTA . mr.LOVE





ok lah..sampai sini jer lahh..len ari nur cecite lagi k..maaf jika bahasa, loghat bercampur aduk , bertonggang langgang , maaf jika x faham..hopefully u ol enjoy especially sii sayang ku ini...hehehehe...
uhibbuki fillah ( aku mencintaimu kerana ALLAH ) ..

SYUKRAN2..DAA~ <(^_^)